Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Polisen fick ta till batonger och polishundar när ett flertal personer stormade avspärrningarna.

Polisens avspärrningar stormades

Chock och förtvivlan dominerade bland dem som samlats nära mordplatsen i Uddevalla, och några stormade avspärrningarna.

Det rådde en spänd och stundtals hotfull stämning vid parkeringsplatsen där lördagens trippelmord inträffade. Personer som troligen är anhöriga till offren bröt samman och fick stöd av polis, ambulanspersonal och kommunens krisgrupp Posom.

Så småningom blev flera i folksamlingen allt mer upprörda. Det hela kulminerade när ett 20-tal personer stormade avspärrningarna och började springa mot den plats där de mördade personerna påträffades.

Polisen tvingades till och med att använda batonger och hota med polishund för att stoppa personerna som ville forcera avspärrningarna.

Efter en stund lyckades polisen och ytterligare ett antal personer att lugna ner de personer som var mest upprörda och ledsna.

Många människor som passerade förbi på Fjällvägen var djupt oroade över det som hänt.

– Jag förstår inte hur det kan inträffa en sådan sak i lilla Uddevalla, berättade en äldre kvinna.

En annan kvinna som bor i närheten berättar att hon hörde smällar tidigt på morgonen, men förstod inte vad det handlade om.

– Det small ordentligt, men jag gick inte ut. Jag vågar inte gå någonstans efter mörkrets inbrott. Senare såg jag att folk började dra sig hitåt och så småningom kom jag hit. Då fick jag höra att någon blivit skjuten. Det har blivit så grymt i Sverige, sa hon.