Polisen sprängde - polisen visste inget

ANNONS
|

Runt 23.00 på fredagskvällen rapporterades det om en hög smäll i Kållered, en smäll som enligt de boende i området, ska ha fått fönsterrutorna att skaka.

Läs också: Polisen: Någonting har smällt, men vi vet inte vad

Vad som då hade hänt var under tidpunkten oklart och i facebookgruppen "Kållered" har diskussionerna gått varma om den mystiska smällen.

ANNONS

Enligt nationella bombskyddet var det en hemmatillverkad bomb som hittats i ett hem i Göteborgsområdet, en operation som de höll på med under hela fredagseftermiddagen. Bomben smälldes av på ett grusområde i Kållered.

- Sådant sprängmedel som fanns i bomben är extra känsligt för stötar och därför var vi tvungna att vara försiktiga. Vi beslutade att vi skulle detonera, säger en anställd vid nationella bombskyddet, som inte kan ha sitt namn publicerat pågrund av den verksamhet han jobbar med.

När GP når polisens presstalesman Peter Adlersson på lördagsförmiddagen är han inte informerad om nattens smäll i Kållered som orsakat helikopterutryckningen. Han har heller ingen information om nationella bombskyddets arbete under gårdagskvällen.

- Det kan inte vara något större då jag inte fått det överlämnat till mig. Den information vi har fått in är att många hört smällar, vi har sökt ordentligt i området men inte hittat något.

ANNONS

Inte heller Anna Erlandsson, biträdande vakthavande befäl vid polisens region väst, som TT talade med under natten visste något om bombskyddets sprängning i Kållered.

- Någonting har smällt men vi vet inte vad. Det är jättesvårt att säga både riktning och var det kan ha smällt. Det är ett hyfsat stort område, sa hon till TT tidigt på lördagsmorgonen.

På grund av det skickades poliser och helikopter ut för att ta reda på vad som hade hänt.

Nationella bombskyddet menar på att Göteborgs ledningscentral har varit informerad om att de skulle spränga i Kållered.

- Jag kan inte ta gift på den informationen, i så fall måste något ha brustit i den egna organisationen, säger den anställde på nationella bombskyddet.

ANNONS