Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen söker Volvo – koppling till sexuellt ofredande

Under fredagseftermiddagen söker polisen efter en vit Volvo XC 70. Föraren misstänks ha sexuellt ofredat flickor vid två tillfällen.

Polisen letar efter en Volvo XC 70 i ett område kring Uddevalla kommun. Anledningen till att man är intresserade av fordonet är att föraren kan sättas i samband med sexuella ofredanden av flickor. Ett brott som ska ha ägt rum i Lödöse den 2 juli och ett annat tillfälle nära Torps köpcentrum den 24/7.

– Vi misstänker dessutom att det finns ett mörkertal däremellan. Om det är så att mannen har erbjudit fler unga flickor pengar i utbyte mot sexuell handling är vi väldigt måna om att komma i kontakt med dem. Det skulle hjälpa oss att kartlägga den här mannen och förhoppningsvis få ett mer detaljerat signalement, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Volvon kan eventuellt ha utländska registreringsskyltar. Får man syn på det aktuella fordonet ombeds man höra av sig till 112.

– Ser man den här och nu ska man ringa omedelbart så att vi kan skicka en bil till platsen och förhoppningsvis gripa mannen. Har man information från bakåt i tiden uppmanar vi till att man ska ringa 114 14 eller lämna tips på polisens hemsida, säger Christer Fuxborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.