Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Gabriel Andersson
Bild: Gabriel Andersson

Polisen om bilbränderna i Trollhättan

Polisen hade på söndagen inte gripit någon misstänkt för lördagens attentat i Trollhättan då över tio fordon brann eller skadades. De två män som greps tidigare, en händelse som inte utesluts ha med bränderna att göra, har släppts.

På lördagen blev en person i Trollhättan vittne till hur en man i skyddsväst gick omkring med ett vapen.

Strax före klockan halv fem på lördagseftermiddagen hade polisen fått klartecken för husrannsakan och slog med hjälp av insatsstyrkan till mot en lägenhet i stadsdelen Kronogården.

Hittade vapenkopior

Några riktiga vapen hittades inte – utan snarlika kopior som enligt personer i lägenheten skulle användas vid en filminspelning.

– Däremot hittade vi gods som tros vara stulet. Två personer togs med det till förhör, de misstänks för stöld alternativt häleri, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen.

De båda männen släpptes efter förhör.

– Det fanns inte skäl för att anhålla dem, säger Robin Simonsson, pressansvarig vid åklagarmyndigheten.

LÄS MER: Flera bilar i brand i Trollhättan

Utesluter inte samband

Drygt fyra timmar efter tillslaget brann första bilen – därefter brann ytterligare sex bilar och en husvagn på mindre än en kvart.

Fler fordon ska ha skadats. Totalt skadades över tio fordon i brandattacken som skedde på fem olika adresser inom ett relativt begränsat område i Trollhättan.

Efter bränderna har polisen bedrivit spaning och hört ett antal personer som skulle kunna ha koppling till bräderna. Insatserna hade på söndagseftermiddagen inte resulterat i att någon gripits som misstänkt för dåden.

Under lördagskvällen hade polisens utredare en teori om att det fanns en koppling mellan eftermiddagens tillslag och kvällens bränder.

– Det där är fortfarande ett av flera uppslag som vi arbetar efter, säger Ulla Brehm.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.