Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen: Misstänkta erkänner sadelstöld

De två män som misstänks ha stulit sadlar från stallet i Rotviksbro har enligt polisen erkänt.

Detta sedan polisen konfronterat dem med sin bevisning.

På måndag väntas åklagare väcka åtal mot de två män som misstänks för stölden från stallet i Rotviksbro, natten till den 11 september. De två männen, 32 respektive 25 år gamla, greps dagen efter stölden i Skåne i en fullastad skåpbil.

– Det var en trafikpolispatrull som stoppade bilen, en rutinkontroll, berättar Peter Grönberg på polisen i Uddevalla.

Sadlarna i bilen var de sadlar som stulits från stallet i Uddevalla. Männen häktades på måndagen efter gripandet, på sannolika skäl misstänkta för häleri. Då kunde de misstänkta ännu inte knytas till själva brottsplatsen. De misstänkta hävdade att de hade köpt sadlarna i Bohuslän under natten, av en okänd säljare. Nu har dock utredningen gått betydligt framåt.

– Båda har erkänt stöld och inbrott. Vi har haft slutförhör med dem, den ena i går och den andra i dag (läs onsdag och torsdag) och de berättade att de tagit sig in i stallet och stulit sadlarna, säger Peter Grönberg.

Men männens erkännande är inte allt. Enligt Grönberg har polisen har också lyckats binda männen till brottsplatsen, vilket visade sig vara av stor betydelse. För in i det sista nekade männen till stöldanklagelserna.

– Vi kan väl säga så här, att erkännandena hade aldrig kommit om vi inte hade presenterat övertygande bevisning.

Totalt var det 16 sadlar som stals från stallet, dessutom stals en stor mängd övrig utrustning, som bett, grimmor och tillbehör till sadlarna. Värdet uppgår enligt polisen till knappt 100 000 kronor. Männens erkännande och utredningens snabba förlopp, samt att de misstänkta inte gör anspråk på stöldgodset, gör att utrustningen snart kan lämnas tillbaka till de rätta ägarna.

Det finns inget som pekar på att de misstänkta har med andra sadelstölder att göra.