Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Polisen misstänker: Pappa mördade mamma - när barnen såg på

Kvinnan hittades svårt skadad i sin bostad i Jönköping. Skadorna var så allvarliga att hennes liv inte gick att rädda. Strax därefter greps hennes man misstänkt för mordet - som deras gemensamma barn bevittnat. I polisförhör har mannen förklarat sitt agerande - hans fru hade förändrats.

På fredagen åtalades en man i 45-årsåldern misstänkt för mord på sin fru i 30-årsåldern och grov fridskränkning mot sina två barn i tioårsåldern.

Mordet i fråga ägde rum den 22 november i parets bostad i en ort i Jönköpings kommun.
– Han har utdelat flera hugg med kniv mot sin hustrus kropp, berättar kammaråklagare Lisa Hedberg om hur det misstänkta mordet gick till.
– Kvinnan har till följd av de skador hon fått avlidit en kort stund efter det här angreppet, säger Lisa Hedberg.

Vittnen - parets gemensamma barn.
– Det görs gällande att parets gemensamma barn har varit närvarande och i vart fall bevittnat en del av den här händelsen, säger Lisa Hedberg.

"Brottet har varit ägnat att skada tryggheten och tilliten hos ett barn i dess förhållande till en närstående person", skriver åklagaren i stämningsansökan.

LÄS MER: Kvinna knivhuggen till döds

Erkänt att han högg frun

Pappan kunde gripas i anslutning till mordet. I förhör har han "vidgått att han har utdelat hugg mot sin hustru".
– Han har själv uppgett, såvitt man kan förstå honom, att han har upplevt att hans fru har ändrat sig och att de har bråkat, bland annat om pengar. Han har känt sig stressad över att han inte har något arbete och att han ska ha behövt be sin hustru om pengar och han har känt att hon har nedvärderat honom. Han har också bett henne att förändra sig så att hon blev som tidigare men han har inte upplevt någon förändring och då, såvitt jag förstår, har det lett till det här mycket tragiska, berättar Lisa Hedberg om det misstänkta motivet.

Utövade våld mot barnen

Förutom mannens egen berättelse finns annan bevisning som åklagaren menar är viktig för att kunna konstatera att det gått till på det sätt som åklagaren menar.
– Vi har anträffat mordvapnet i bostaden, inne på en toalett och det är en kniv. Och på den här kniven har man hittat målsägandens blod och mannens fingeravtryck. Han har också haft målsägandens blod på sina kläder men också på sin kropp, berättar Lisa Hedberg och säger att det också finns flera som ska vittna mot mannen.

Pappan misstänks också för att ha "utövat våld mot barnen mellan november och september förra året", enligt åklagarens misstankar. I stämningsansökan står det att han exempelvis ska ha slagit sina barn med ett skärp vid upprepade tillfällen och hotat med att döda dem.

Rättegången startar den 29 mars.

GP har sökt mannens advokat.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.