Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Polisen misstänker: Kvinnan sov - då våldtogs hon

De två kvinnorna låg och sov i en lägenhet i centrala Skövde. Då ska en person ha gett sig på dem. Den ena kvinnan våldtogs i sömnen och den andra blev tafsad på brösten och underlivet, enligt åklagaren. Nu har en tonåring åtalats.

En novembernatt förra året låg två kvinnor och sov i en lägenhet i centrala Skövde.
– Någon form av tillställning har det varit i den här lägenheten, där folk har kommit och gått, berättar advokat Staffan Uvabäck.

I sömnen ska den ena kvinnan ha utsatts för en våldtäkt, enligt åklagaren. I den stämningsansökan som lämnats in skriver åklagaren att kvinnan "på grund av sömn och berusning befann sig i en särskilt utsatt situation".

Och en annan kvinna ska ha blivit tafsad på. I stämningsansökan framgår det att hon endast hade på sig trosor. Då ska någon ha tagit på hennes bröst och underliv. Kvinnan vaknade av beröringen och enligt åklagaren fortsatte mannen då tafsa på henne.

Tonåring åtalas

En tonåring har nu åtalats för våldtäkt och sexuellt ofredande.

Den unge mannen nekar till brott.
– Han bekräftar att han haft ett samlag med kvinnan, men inte under sådana förhållanden som målsägaren påstår, utan att målsägaren var fullt medveten om och positiv till att man genomförde det här samlaget, säger hans försvarare Staffan Uvabäck och konstaterar att det förklarar det faktum att man hittat mannens dna i offrets trosor.
– De hittade sperma där och det var där man hittade dna:t.

Endast haft sex

Men när det kommer till det sexuella ofredandet nekar tonåringen helt till brott,
– Han säger att den enda form av sexuell aktivitet är att man haft ett samlag och han förnekar därför det här sexuella ofredandet.

Advokaten konstaterar att det varit flera personer i bostaden och någon annan kan därför vara skyldig till tafsandet.
– Det är en teori som vi kommer att framföra. Om det har inträffat så är det i alla fall inte han som har varit med i den delen, säger Staffan Uvabäck.

I stämningsansökan framgår det att det varit någon form av händelser tidigare under kvällen, innan kvinnorna somnade, som åklagaren anser är bevisning för mannens agerande.

GP har sökt åklagaren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.