Polisen misstänker: Artist tryckte kvinnas huvud mot sitt kön

Under ett framträdande på en nattklubb tryckte den västsvenska artisten en ung kvinnas huvud mot sitt skrev. - Jag försökte slita mig loss, men det gick inte, har kvinnan berättat. Samma kväll ska artisten också ha kysst en tjej på halsen och tagit henne på rumpan. Nu åtalas artisten.

ANNONS
|

I början av februari uppträdde ett västsvenskt band på en nattklubb i en stad på Västkusten.

Under uppträdandet ska artisten ha tagit tag i håret på en ung kvinna som stod i publiken. Sedan drog han hennes huvud mot sitt könsorgan - två gånger, enligt misstankarna.

– Vi stod och dansade, och killen som uppträdde gick runt på scenen. Han gick fram till tjejerna som stod lite längre bort och sjöng "till dem". Sedan tog han helt plötsligt tag i hennes huvud och tryckte det mot sitt skrev, berättade ett vittne till händelsen för GP då.

​– Vi reagerade ganska starkt just för att det var så himla aggressivt och hon var inte med på det, det såg man tydligt.

ANNONS

"Försökte slita mig loss"

Kvinnan själv berättade för Bohusläningen om vad hon var med om:

– Han tog tag runt bakhuvudet och mitt hår och tryckte huvudet mot sitt skrev. Jag försökte slita mig loss, men det gick inte. När han väl släppte gick han tillbaka och bara fortsatte sitt artisteri.

Hon var både chockad och arg.

– Det känns så sjukt att någon kan ta sig friheten och lägga händerna på en så.

Även i polisförhör uttryckte hon sina känslor kring det hon varit med om:

– Jag kände mig väldigt kränkt och illa till mods av att han gjorde på det sättet. Han är känd och borde veta att det inte är okej att göra på det sättet.

Efter händelsen ordnade chefen på nattklubben så att kvinnan fick träffa artisten. Då ska artisten ha sagt att han "fick sådan "feeling" på scenen att det var därför han gjorde som han gjorde".Han ska också ha jämfört det med Mikael Persbrandt, "och då han går in i sina roller".

Kraftiga reaktioner

Det hela ska ha fångats på film och videon spreds sedan i sociala medier.

I kommentarsfältet blev det kraftiga reaktioner:

"Fy f...!!! Sextrakasserier är ALDRIG OKEJ!!!!"

"Vidrigt. Han borde aldrig få stå på en scen igen"

ANNONS

"Jag kokar!!!! Om han kan göra så framför en hel publik, vad gör han då när ingen ser?"

Artisten själv vidgår delar av händelseförloppet men inte att han ska ha fört kvinnans huvud mot sitt könsorgan.

I förhör berättade mannen för polisen om vad som hände:

– Det var bara ren idioti som hände där och då.

Han fortsätter:

– Jag står helt till svars för det jag har gjort. Jag erkänner att jag drog henne i håret och att jag sedan drog hennes huvud mot mig, men det var absolut inte min avsikt att dra hennes huvud mot mitt könsorgan. Jag stod uppe på scenen och hon nedanför den, därmed står jag en bra bit högre upp än henne därför blev rörelsen som riktad mot mitt nedre parti, men det fanns ingen som helst sexuell avsikt med handlingen.

Sparkades från gruppen

Till polisen säger han atthan efter händelsen gav kvinnan en kram och bad om ursäkt och att han uppfattade det som att ursäkten godtogs.

– Jag har sökt målsägande via sms och Facebook efter anmälan och all uppståndelse i tidningarna för att återigen be om ursäkt för det som hänt, men inte fått någon respons. Har även försökt få tag i målsägandes mor för att be om ursäkt, men har inte fått någon kontakt, sa han i förhör.

ANNONS

Efter händelsen skrev bandet ett inlägg på Facebook: "Under ett uppträdande i lördags begicks en helt oacceptabel handling av en enskild medlem mot en kvinna i publiken.

Detta var ett enskilt agerande och vi vill ta helt avstånd från dennes handling som vi inte någonsin vill ska förknippas med oss eller vår musik. Det strider mot våra värderingar och samarbetet med medlemmen har avslutats omedelbart.

Vi vill framföra vår ursäkt till berörd person, anhöriga, vänner och all övrig publik".

Åtalas

Nu har artisten åtalats för sexuellt ofredande i två fall.

Det andra brottet ska ha ägt rum på samma nattklubb, under samma kväll. Då ska han, enligt åklagarens stämningsansökan ha slagit en tjej på rumpan, kysst henne på halsen och vid flera tillfällen snärtat med en handduk på hennes rumpa.

Kvinnan berättadeför polisen att hon känner sig upprörd, ledsen och äcklad av hans agerande.

Artisten nekar till detta brott.

LÄS MER: Svensk artist anmäld för ofredande

Filmen med i bevisningen

Bland bevisningen finns filmen. I ett pm i förundersökningen skriver polisen att man på filmen ser hur en sjungande person rör sig uppe på scenen - och hur han greppar tag om en kvinnas långa hår: "Greppet är ordentligt och sker med helt knuten näve. Då personen fortfarande håller kvar greppet om håret så sker först en mindre "dragrörelse" framåt, mot personen själv. Huvudet trycks sedan bakåt igen, eftersträvande upprätt position, med greppet fortfarande kvar. En rörelse framåt sker sedan igen, denna gång mot personens könsorgan. Rörelsen kan liknas med en "juckande rörelse". Huvudet nuddar troligt inte personens könsorgan, men avståndet däremellan är väldigt kort".

ANNONS
ANNONS