Polisen jagar stöldliga efter Gekås-kupp

ANNONS
|

I slutet av september stals en stor mängd kosmetika från Gekås i Ullared. Tjuvarna använde ett flertal väskor för att få med sig bytet därifrån och vid en inventering kunde varuhusets personal konstatera att det saknades varor till ett sammanlagt värde av 50 000 kronor, skriver hn.se

Tjuvarna fångades på övervakningsfilm men några av dem är fortfarande okända. Ett antal, polisen vill inte uppge hur många, har däremot identifierats genom spaningsarbete. Sverker Thorsson, förundersökningsledare hos Falkenbergspolisen, vill dock inte säga något om dem eller deras inblandning. Några av dem ska hur som helst vara ungdomar.

– Vi jobbar fortfarande med de här personerna och har inte fått tag i alla än. Vi vet vilka några av dessa är men de är svåra att få tag på, säger han.

ANNONS

Vissa av dem som är identifierade är kända av polisen sedan tidigare, bland annat för liknande brottslighet, och från polisens sida finns starka misstankar om att det rör sig om en stöldliga.

– Vi misstänker att det rör sig om fler tillfällen och inte nödvändigtvis bara stölder mot Gekås, säger Thorsson.

Vid en husrannsakan hos en av de identifierade personerna hittades en mängd misstänkt stöldgods, bland annat kosmetika.

– Det har gjorts ett antal husrannsakningar och vi har hittat en del gods. Det svåra är nu att koppla detta till Gekås.

Mer än så vill han inte säga i nuläget, eftersom det kan skada utredningen - och jakten på de resterande misstänkta tjuvarna.

ANNONS