Polisen: Inget tyder på mord i Trollhättan

Polisen inledde en förundersökning kring mord alternativt dråp efter att en kvinna hittats död i Trollhättan under tisdagen. Nu har ärendet tagit en ny vändning.
– De misstankar som fanns kring att någon annan skulle ha orsakat hennes död har minskat väsentligt, säger kommissarie Sten Rune Timmersjö.

ANNONS
|

Den döda kvinnan hittades i en bostad i Trollhättan på tisdagen. Skador på kroppen samt omständigheter på platsen föranledde att polisen misstänkte att kvinnan blivit mördad.

– Jag kan inte säga något om vilken typ av skador, men det är omständigheter på platsen och att vi säkrat upp vissa saker som gör att vi misstänker mord, sade kommissarie Sten Rune Timmersjö då.

Inga tecken på brott

Efter obduktion och teknisk undersökning har de misstankarna minskat kraftigt.

– Obduktionen har inte visat någonting som tyder på att hennes död ska ha orsakats av någon annan, även om vi inte fått en slutgiltig dödsorsak, säger Timmersjö på fredagen.

ANNONS

Och den tekniska undersökningen?

– Där finns heller inga tecken på att någon annan skulle vara inblandad.

"Avvaktar de sista proverna"

Exakt vad som gör att misstankarna om att kvinnan utsatts för brott "minskat väsentligt" kan kommissarien inte gå in närmre på, men polisen misstänker heller inte att det rör sig om självmord.

Sten Rune Timmersjö räknar med att rubriceringen på ärendet inom kort kommer att ändras.

– Vi kommer att göra det, men vi avvaktar de sista proverna så att vi är helt hundra, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS