Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skolan Kronan i Trollhättan där attacken ägde rum.

Polisen gör ny teknisk undersökning vid Kronan

Polisens tekniska undersökning efter skolattentatet i Trollhättan är i det närmaste klar – men en ny teknisk undersökning ska genomföras. – Vi ska diskutera den delen på ett ledningsmöte i dag, säger poliskommissarien Thord Haraldsson. Avspärrningarna kommer att hävas de närmaste dagarna.

I söndags var det fackeltåg, tal och tyst minut i Trollhättan för att hedra offren för dådet på skolan Kronan i Trollhättan. Flera tusen människor deltog i manifestationen. Utanför skolan finns det fortfarande spår av den ödesdigra torsdagsmorgonen.

Polisens tekniska undersökning är nästan avslutad men avspärrningsbanden finns fortfarande kvar. Kommissarie Thord Haraldsson uppger att de snart kommer att tas bort.

- Det återstår en åtgärd i den tekniska undersökningen. Vi ska diskutera den delen på ett ledningsmöte i dag. Vad jag vet så kan avspärrningarna hävas inom några dagar, säger han.

Vad det är för åtgärd som återstår i underökningen vill Thord Haraldsson inte avslöja.

På måndagen samlas skolans personal för att få mer stöd. Personalen mår mycket dåligt, enligt skolchefen Birgitta Lindström Sundefors i Trollhättan, skriver TT.

- Vi ska ha en gemensam stund med möjlighet till samtal och debriefing. Psykologer kommer finnas på plats och förhoppningsvis kommer även polisen, säger hon.

Vid Kronan arbetar ett 80-tal personer. Den här veckan är det höstlov och skolverksamheten tar en paus. Förskole- och fritidsverksamheten planeras att pågå som vanligt, med något undantag. Det fritids som brukar finnas på Kronan kommer att drivas på en annan plats i veckan, säger Peter Asp, kommunikationschef i Trollhättans stad, till TT.

För GP berättar Peter Asp att huvudspåret är att skolan ska öppna igen för de 400 eleverna när höstlovet är över. Men det finns beredskap i fall förutsättningarna förändras.

- Då får eleverna antingen flyttas till en annan skola eller portioneras ut till flera skolor, säger han

Det var strax efter klockan tio på torsdagsförmiddagen förra veckan som den misstänkte gärningsmannen iklädd hjälm högg ned fyra personer i skolan.

En 17-åring och en 20-åring dödades i attacken, två personer skadades. Gärningsmannen blev skjuten när han gick till attack mot polisen. Den unge mannen avled av skadorna. Polisen betecknar attentatet som ett hatbrott.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.