Polisen efterlyser bilförare – för att hitta försvunna 24-åringen

Polisen letar nya spår efter den försvunna 24-åringen i Grästorp. Nu efterlyser man bilförare som passerat området mellan klockan 2 och klockan 4 natten till måndag den 14:e februari, enligt P4 Skaraborg.

ANNONS
|

Polisen går nu ut med en efterlysning och vill ha tag i personer som färdats i Grästorp och passerat värdshuset Tre älgar mellan klockan 2 och klockan 4 natten till måndag den 14:e februari.

– Det gäller personer som färdats på riksväg 47 och passerat in i rondellen vid riksväg 44, eller de som åkt samma sträcka åt andra hållet. Generellt söker vi personer som färdats i personbil eller möjligen mindre lastbilar i motsvarande storlek, säger polisens utredningsledare Niklas Lindström.

Tros ha sett något viktigt – utan att veta om det

Orsaken till att man aktivt riktar sig till dessa personer är att de tros ha sett något av intresse för utredningen – utan att veta om det.

ANNONS

– Vi tror att det är personer som inte förstår att de kan ha en viktig pusselbit. De har troligtvis inte uppfattat det så. Man gör inte kopplingen till försvinnandet, att detta har betydelse, säger Niklas Lindström.

Enligt polisen bör ett tiotal bilar ha passerat vid tillfället. Man uppmanar även personer som inte stämmer in på den aktuella beskrivningen att höra av sig, om de tror sig ha sett något av intresse.

Polisen: ”Därför är vi lite kryptiska”

Orsaken till att just denna plats, vid den specifika tidpunkten, är särskilt intressant vill polisen inte gå ut med i nuläget.

– Det handlar inte om något hemlighetsmakeri, utan det beror på att vill prata med personerna utan att påverka deras uppgifter och iakttagelser. Därför är vi lite kryptiska. Vi vill inte gå ut med vad vi tror att de kan ha sett, säger Niklas Lindström.

Hur skulle du beskriva läget i utredningen just nu?

– Det är fortfarande ett väldigt intensivt läge för oss. Vi gör allt vad vi kan och förmår för att hitta den eftersökta kvinnan. Sedan gör vi ett traditionellt utredningsarbete kring vad det är som har hänt. Men exakt vad vi gör, och hur det ser ut, det är uppgifter vi inte kan lämna ut. Det skulle kunna försvåra utredningen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS