Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Polisen efter långa köer: "Visa hänsyn"

Det var på söndagseftermiddagen fortfarande långa köer sedan E6 varit helt avstängd i båda riktningarna söder om Falkenberg efter två trafikolyckor på kort tid.
– Störningarna har varit omfattande, bilisterna måste visa hänsyn, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst.

De tidigare stoppen mellan Slöinge och Getinge är hävda.

Det har dock varit långa köer och gått långsamt förbi olycksplatserna.

– Vi har haft omfattande trafikstörningar i området och vi uppmanar trafikanterna till att ha tålamod och visa hänsyn mot varandra, säger Ulla Brehm vid polisen.

"Tröttnat - och vänt"

Under eftermiddagen har man haft några händelser som kunnat sluta illa.

– Det har handlat om bilister som tröttnat på att vänta – och plötsligt fått för sig att vända på E6 och köra tillbaka, vilket varit farligt och inneburit uppenbar risk för nya olyckor, säger Ulla Brehm.

Det är oklart om någon misstänks för brott i samband med olyckorna. Enligt Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, kommer man att skriva en anmälan.

– Det kommer att bli någon trafikrelaterad anmälan men om någon misstänks för brott kan jag inte svara på i nuläget, säger han.

Trafikkaoset under eftermiddagen började med att två bilar krockade, därefter uppstod en kökrock med flera fordon inblandade.

E6 var först helt avstängd för södergående trafik.

Strax före klockan 14.30 meddelade Trafikverket att E6 är helt avstängd i båda riktningarna mellan Slöinge och Getinge, söder om Falkenberg, på grund av de båda olyckorna, ett stopp som alltså nu är hävt.

Flera olyckor

Larmet om den första olyckan kom in till SOS Alarm strax efter klockan 13 på söndagen.

– Vi var på väg att klara upp den när det skedde en kökrock ett par kilometer bak i höjd med Slöinge, säger Peter Stened, inre befäl vid räddningstjänsten Väst.

Omfattningen av den senare olyckan är oklar men enligt Stened rör det sig om minst två personbilar och en lastbil. Om någon person kommit till skada i de två olyckorna är inte känt i nuläget.

Så sent som på lördagen var det två trafikolyckor på kort tid i området.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.