Polisen backar om våldtäktsförsök

Tidiga uppgifter från polisen talade om att det var ett våldtäktsförsök på Galgberget i Halmstad och att det skulle kunna röra sig om en möjlig ”serievåldtäktsman”. Totalt felaktigt, enligt Martin Inglund på Hallandspolisen.

ANNONS
|

Faktum kvarstår att en kvinna blev överfallen under sin löprunda på Galgberget sent på torsdagskvällen. Men efter att ha pratat med kvinnan och benat ut vad som har hänt har Hallandspolisen i stället rubricerat händelsen som misshandel.

– Enligt de svar som den målsägande ger oss så gör vi bedömningen att det här inte är ett våldtäktsförsök. Man skulle kanske varit försiktig med att säga det från början, men nu är det sagt. Men vi väljer snarare att rubricera det som en misshandel, säger Martin Inglund, utredningsansvarig hos Hallandspolisen.

"Oberoende gärningsmän"

I den tidigareartikeln som publiceradesuttalade sig även en presstalesperson om att de ska ha skett fler överfall i området och att man inte uteslöt att det kunde handla om samma gärningsman.

– Ska vi vara precisa så har vi inte haft några liknande överfall på Galgberget i modern tid. Det vi har haft i närtid är en liknande incident på Frennarp och en händelsekedja som var väldigt uppmärksammad. Det som hände då var ett antal, av varandra oberoende, gärningsmän som opererade i olika syften. Då handlade det om sexuella ofredanden, men där har vi lagfört och åtalat en man som är dömd, säger Martin Inglund.

ANNONS

"Sätter inte det samman"

– Den biten där vi fortfarande inte är klara är överfallet av en kvinna i en grässlänt. Vi är inte dummare än att vi tittar på det fallet, men vi sätter inte det samman med det här fallet direkt. Men vi gör naturligtvis en kontroll av vad vi kan gå vidare med i de två fallen.

ANNONS