Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/9

Polisen attackerad med raketer i Vänersborg

Polisen har under fredagen attackerats av ungdomar även i Vänersborg. Fyra personer är omhändertagna och polisen har skrivit en anmälan om våldsamt upplopp.
– De har skjutit raketer både mot oss och mot andra, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Polisens insats i Vänersborg drog igång vid 22.30 på fredagskvällen. Upp mot trettio ungdomar sköt då bland annat raketer mot polisen och krossade rutor på en Coop-butik i området Torpa.

LÄS MER: Stenkastning mot polis i Göteborg

– Det är ungefär samma typ av händelse som i Kronogården tidigare i veckan. Man har skjutit raketer hej vilt, slagit sönder en del fönsterrutor och kastat föremål mot polisen, säger Morten Gunneng.

Ingen skadad

Ingen person hade strax efter midnatt skadats i oroligheterna. Polisen har dock avvisat "ett antal" personer från platsen i olika omgångar.

Totalt omhändertogs fyra personer för ordningsstörning. Även ett antal minderåriga personer kördes hem till sina vårdnadshavare. Polisen har också skrivit anmälningar om våldsamt upplopp, skadegörelse samt försök till våld mot tjänsteman. Två personer blev också avlägsnade från platsen.

Precis som i Kronogården i Trollhättan tidigare i veckan och på Lövgärdet i Göteborg under fredagen, är det "ungdomar" i åldern 15-25, delvis maskerade, som står för den misstänkta brottsligheten.

– Som allra mest har det varit ett 20-30-tal personer på plats, men det är väldigt rörligt. Det handlar inte om en homogen grupp, utan flera små, säger Morten Gunneng.

Enligt jourhavande förundersökningsledare kunde polisen agera snabbt mot ungdomsgänget.

– Vi skickade först dit en bil. Men eftersom vi har en förstärkt insats på Kronogården där det har varit lugnt kunde vi snabbt flytta den resursen till Vänersborg, säger Jacob Hellåker, jourhavande förundersökningsledare i östra Fyrbodal.

I nuläget är ingen gripen misstänkt för brott.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.