Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Vattensök av försvarsmakten efter Wilma Andersson Bild: Edvin Bergström
Vattensök av försvarsmakten efter Wilma Andersson Bild: Edvin Bergström

Polisen ändrar sina sökinsatser efter Wilma

Efter flera dagars sökande på stora områden runt om i Uddevalla ändrar nu polisen taktik i sökandet av Wilma Andersson. Nu ska polisen rikta in sig på områden där de har fått konkreta tips som kan hjälpa fallet framåt.

Nu har det snart gått två veckor sedan Wilma Andersson, 17, senast sågs i centrala Uddevalla. Polisen misstänker brott bakom hennes försvinnande och sedan tidigare sitter en person häktad misstänkt för mord.

Sedan förra veckan har stora sökinsatser genomförts runtom i Uddevalla kommun med stor styrka både från polis och frivilligorganisationer för att leta efter den försvunna 17-åringen. Under onsdagen fortsätter sökinsatserna från polisen, men numera på mer utvalda platser än tidigare.

– Det som är nytt är att vi lägger mer resurser på att bearbeta de inkommande tips vi har fått in under veckan. Det blir mer punktinsatser här och där med sökandet, och det kan ju i sin tur få ringar på vattnet. Men vi har inte slutat söka i samma områden som förut och militärposteringen fortsätter att söka i Bäveån, säger Thomas Fuxborg polisens presstalesperson.

"Går väl snart en gräns"

Men polisen kan inte prioritera att lägga stora resurser på sökinsatserna hur länge som helst, och snart kan man börja närma sig en gräns.

– Vi kommer i alla fall att fortsätta söka med samlad styrka under dagen. Men det kan tas ett nytt beslut ikväll, säger Thomas Fuxborg.

Sedan tidigare har polisen berättat att de framåt torsdagen kan behöva lägga om sina resurser och återgå till annat arbete.

– Det går väl snart en gräns på hur länge vi kan hålla på och söka. Jag skulle gissa att man söker hela denna vecka och kanske gör avslut på fredag om det inte har inkommit något nytt eller så fortsätter man söka över helgen också. Men jag har inte hört något om en deadline ännu, säger han.

Under onsdagen fortsätter även Missing People och Fikk att söka runtom i Uddevalla efter Wilma Andersson.

Missing people söker efter försvunna Wilma Andersson i Uddevalla. Bild: Henrik Lundbjörk
Missing people söker efter försvunna Wilma Andersson i Uddevalla. Bild: Henrik Lundbjörk

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.