Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

ARKIVBILD: TT

Polisbil rammad i biljakt

Föraren till en bil vägrade i natt stanna vid en poliskontroll i Vänersborg. Efter en biljakt vände föraren bilen och rammade poliserna i sidan. – Polisbilen är intryckt i sidan, det var en ganska rejäl smäll, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson, och berättar att poliserna fick föras till sjukhus för kontroll.

När polisen skulle göra en fordonskontroll av en bil i Vänersborg sent i natt vägrade föraren stanna, uppger polisen.

– Man har ett öga för det där när man är ute och patrullerar, man ser någon och tänker "vad gör de här" och då kan det vara ett underlag för att man ska göra en kontroll och det visade väl sig ganska riktigt vid den här kontrollen, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm men betonar att det inte framgår exakt varför polisen valde att kontrollera just detta fordon.

Ett förföljande av den flyende bilen inleddes och fortgick in på en mindre väg. Där vände den jagade bilen plötsligt och körde rakt in i sidan på polisbilen.

– Polisbilen är intryckt i sidan, det var en ganska rejäl smäll, säger Ulla Brehm.

Efter ramningen flydde bilen från platsen.

Poliser till sjukhus

Patrullen i den rammade polisbilen kände dock igen föraren och passageraren i bilen och de kunde snart hittas i närheten.

Föraren har gripits misstänkt för grov misshandel samt grov vårdslöshet i trafik.

– Det är en initial rubricering så efter förhör kan det komma att bli ytterligare rubriceringar men dessa valdes från början, förklarar Ulla Brehm.

Poliserna i den rammade bilen kördes till sjukhus för kontroll.

– Poliserna har inte haft några allvarliga skador. De är kontrollerade av läkare samtidigt vet både du och jag att man dagen efter kan känna att man är stel eller får ont men initialt så är de inte skadade fysiskt och det är väldigt skönt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.