Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Polisbil har kört av vägen

En polisbil har körde av vägen strax utanför Borås på torsdagskvällen. Två poliser har förts till sjukhus med ambulans.
– Bilen är så illa tilltygad att den kommer att bärgas, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Larmet om olyckan kom in till polisen vid 19.21. Vad det är som har hänt är i nuläget oklart. Enligt Christer Fuxborg var polisen på väg till ett brådskande ärende

– Jag vet inte om de körde i hög fart, om vägen var rak eller krokig. Om det beror på halka eller den mänskliga faktorn vet jag inte heller.ö Det får den interna utredningen utröna, säger han.

Enligt SOS Alarm har en ambulans varit på platsen. Enligt Christer Fuxborg ska en av poliserna i bilen ha klagat på smärtor i nacke och i handen. Södra Älvsborgs sjukhus i Borås har i nuläget inga uppgifter om skadeläget.

Måste bärgas

– Båda poliserna fick föras till sjukhuset med ambulansen. Men det handlar mest om att det är en försiktighetsåtgärd. Man ska kolla så att det är okej med dem, säger Christer Fuxborg.

Polisbilen lämnade man kvar i diket i väntan på bärgning

– Den var såpass skadad att man bedömt att den inte kan ta sig därifrån för egen maskin, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

När det gäller det brådskande ärendet som poliserna var på väg till så fanns det andra patruller i området som kunde assistera på platsen.

– Men det ärendet kunde klaras upp relativt snabbt, säger Christer Fuxborg.

Enligt Urban Wigert, presstalesperson vid Borås sjukhus fick polisen lindriga skador.

– Han mår efter omständigheterna väl, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.