Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Polis knivskuren

Polis larmades först till platsen efter larm om gräsbränder. På plats uppstår tumult som resulterar i att en polis blir knivskuren. Gärningsmannen är fortfarande på fri fot men sent under kvällen greps fyra personer för inblandning.

- Det var när hon stod och kontrollerade en moped som gärningsmannen kom fram och gjorde ett utfall med en kniv, säger polisens presstalesman Hans Lippens.

Polis larmades till en fotbollsplan i i Hässleholmen i Borås efter att larm kommit in om att ungdomar smällt smällare och skjutit raketer, vilket ska ha resulterat i gräsbränder. När patrull kommer till platsen har många samlats runt fotbollsplanen. Polis stannade kvar på platsen för att prata med boende i området. 

I samband med detta åkte en moped förbi poliserna som av någon anledning väckte deras intresse, Det var när poliskvinnan skulle kontrollera en moped som gärningsmannen plötsligt kom fram och attackerade henne med en kniv.

- Hon försvarade sig då genom att sträcka ut armen. Då höggs hon i sidan, säger Hans Lippens. 

Polisen som attackerades stäckte sig sen efter sin pepparsprej för att försvara sig. I tumultet som uppstår lyckas gärningsmannen lämna platsen och var vid 21-tiden fortfarande på fri fot.

- vi knackar nu dörr och försöker samla information om vem den misstänkte kan vara, säger Hans Lippens.

Sent under tisdagskvällen meddelar polisen att fyra personer är gripna. Alla är i 20-årsåldern. Tre misstänks för hot och våld mot tjänsteman medan en misstänks för skadegörelse.

I samband med sökandet av gärningsmannen för knivattacken mot polismannen anträffades en person som polisen ville kontrollera. Han ska ha sparkat mot en av polismännen och medtogs direkt och misstänks nu för våld och hot mot tjänsteman.

Det är alltså inte knivgärningsmannen.

- Ingen av de gripna misstänks för knivskärningen. Men tre av dem har alltså varit hotfulla och våldsamma, säger Hans Lippens. 

Den fjärde ska ha gjort skadegörelse på en polisbil.

Man söker vid 23-tiden fortfarande personen som knivskar poliskvinnan.

Hon ska under omständigheterna må bra men vårdas fortfarande på sjukhus.

- Hon mådde så pass bra att hon själv kunde larma in händelsen. Hon och hennes kollega satte sig snabbt därefter i bilen och tog sig till sjukhus, säger Hans Lippens.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.