Polis fick tänderna utslagna – misstänkta släpps på fri fot

De två personer som greps efter att en polis blivit brutalt misshandlad i Skövde har släppts. Bägge är dock fortsatt misstänkta för brott.

ANNONS
LocationSkövde||

Det var på natten mot onsdagen som en polis blev misshandlad vid busstationen i Skövde. Polisen fick tänder utslagna och drabbades av hjärnskakning i samband med händelsen. Två utpekade män greps kort därefter. De båda misstänktes först för flera brott, bland annat våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman.

Efter att polisen senare tagit del av övervakningsfilmer från misshandeln valde man på fredagen att släppa en av de misstänkta männen, samtidigt som den andre begärdes häktad, misstänkt för grov misshandel och grovt våld mot tjänsteman.

– Vi har hört de här personerna och vi har redan fått in filmerna från platsen, och då kan vi följa förloppet för att verifiera vad som hänt, säger Lars Johansson, kommissarie vid roteln för grova brott i Skaraborg, till Aftonbladet.

ANNONS

På fredagseftermiddagen släpptes även den andre mannen på fri fot. Även han är fortfarande misstänkt för brott, för grov misshandel och grovt våld mot tjänsteman.

Johansson uppger vidare att den drabbade polismannen är hemma och omtöcknad efter händelsen.

LÄS MER:Polis svårt misshandlad vid storbråk i Skövde

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS