Polis avlossade varningsskott mot hotfull knivman

En man beväpnad med kniv blev hotfull under en polisinsats i Trollhättan. Mannen höjde kniven mot polispatrullen som då avlossade varningsskott.

ANNONS
|

Strax innan klockan 15 på fredagen fick polisen ett samtal om en man i 35-årsåldern som satt på en parkbänk i Lextorp i Trollhättan, beväpnad med kniv.

När polisen beordrade honom att släppa kniven så gjorde han inte det.

– Trots uppmaningen släppte han inte kniven utan höjde den istället mot polispatrullen, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

Polisen avlossade då varningsskott och sprayade mannen med pepparspray. Han sprang då ifrån platsen men polisen lyckades ändå gripa honom. Då hade mannen slängt ifrån sig kniven som togs i beslag.

Händelsen orsakade inga personskador och mannen greps misstänkt för olaga hot mot tjänsteman.

ANNONS

Polisens varningsskott kommer dokumenteras och anmälas till avdelningen för särskilda utredningar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS