Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Polis attackerad under biljakt på E6

Det var under småtimmarna mot onsdagsmorgonen som polisen behövde jaga två personer i en bil som försökte fly från kontroll. – De kastade ut påsar innehållandes, vad vi misstänker är droger, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen region Väst.

Det var när polisen vid riksväg 41, Gunnestorp i Varberg kommun, försökte stanna en bil för kontroll som dårjakten genom Halland började.

– När polispatrullen försökte stanna bilen så drar de därifrån, vilket föranledde ett förföljande, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen region Väst.

– Bilen och dess ägare är känd av oss sedan tidigare för narkotikabrott, fortsätter Thomas Fuxborg. 

Bilen försökte kontrolleras då körningen, i kombination med att den var känd sedan tidigare, skapade misstanke om brott. 

– Jag vet inte säkert varför de inte ville stanna, men jag misstänker att det var för att de inte ville bli gripna, de båda var kraftigt narkotikapåverkade, säger Thomas Fuxborg.

Slängde basebollträn mot polisen 

I en timmes tid jagades de av polis. Biljakten höll hastigheter så höga som 170 km/h och gick på E6 såväl som på småvägar. 

Inne i bilen befann sig två personer, en kvinna i 40-årsålder som körde och en manlig passagerare i 20-årsålder. 

– De slängde basbollträn, knivar och glas genom fönstret mot den efterföljande polisbilen, om ett basebollträ hade träffat polisbilen i de hastigheterna hade det kunnat orsaka stor skada, säger Thomas Fuxborg.

Påsar med okänt innehåll  

Även andra föremål slänges ut. I början av jakten ser den efterföljande polispatrullen hur påsar slängs ut från bilen. 

– Det slängdes andra föremål från bilen – utöver basebollträn och andra tillhyggen. Även plastpåsar med okänt innehåll kastades ut, vi misstänker att de innehåller droger, säger Thomas Fuxborg. 

Spikmatta lades ut

Efterföljandet pågår fram till Tvååker där en annan patrull lagt ut en spikmatta som ger den jagade bilen punktering på alla fyra däck. 

– De fortsatte köra på fälgarna en bit, men behövde så småningom stanna och vi kunde arrestera dem. De är anhållna misstänkta för grov misshandel och grov vårdslöshet i trafik, narkotikabrott och drograttfylleri, säger Thomas Fuxborg.

Mannen står misstänkt för narkotikabrott och kvinnan för drograttfylleri.

Kvar vid platsen

Polisen är kvar vid platsen där biljakten ägde rum för att säkra bevis.

– Vi är ute och letar efter de påsar som personerna slängde ut, för att kunna analysera innehållet, säger Thomas Fuxborg.

Delgivna misstanke om brott

Det har hållits ett kort första förhör, där personerna har delgivits vad de misstänks för, men då de båda är narkotikapåverkade kommer fortsatta förhör först efter att de nyktrat till.  

Det är i nuläget oklart om någon av de två är ägare till bilen. 

Ingen person kom till skada. 

 

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.