Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bilden är en arkivbild. Bild: Janerik Henriksson/TT

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Polis anklagas för sexbrott på personalfest

En polisman i Västsverige anklagas för flera fall av sexuellt ofredande under en personalfest i höstas. Enligt uppgifter till SVT ska mannen bland annat ha slitit upp en kvinnas blus och tagit på hennes bröst. Mannen kommer att delges misstanke nästa vecka.

Det är efter en personalfest som en manlig polis i Västsverige anklagas för flera fall av sexuellt ofredande. Enligt uppgifter till SVT Väst ska mannen under festen ha antastat en kvinnlig kollega i samband med att hon skulle gå på toaletten. Senare under kvällen ska mannen ha slitit upp en annan kvinnas blus och fört in sina händer under hennes bh.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Båda kvinnorna polisanmälde händelserna via sin chef, skriver SVT. Men en av utredningarna har lagts ner med motiveringen att det inte går att styrka något brott.

En förundersökning nedlagd – en pågår fortfarande

– Det pågår en förundersökningen och en är nedlagd. Det är två olika personer som anmält och den ena pågår fortfarande. Mannen är inte hörd, men redan genom målsägandes berättelse och genom vittnen så anser jag att det inte går att styrka brott helt enkelt, säger Lena Kastlund, åklagare vid särskilda åklagarkammaren.

Men enligt SVT ska även Polismyndigheten ha gjort en anmälan om flera händelser vid samma fest och två av förundersökningarna pågår fortfarande.

Både målsägandeförhör och vittnesförhör har hållits och att den anmälde polismannen ska förhöras under nästa vecka.

– Det blir förhör under nästa vecka och då kommer han delges misstanke. När en person ska förhöras så ska man bestämma vilken roll han ska ha och det krävs inte så mycket för att delges misstanke vid brott, då räcker skälig misstanke.

I nuläget rubriceras händelserna som sexuellt ofredande.

– Nu blir det förhör där han delges misstanke, sen får han lämna sin berättelse så får vi se, säger Lena Kastlund.

Polisen som blivit anmäld arbetar fortfarande kvar och har inte blivit avstängd.

– Det som är gjorts är att personen i fråga har andra arbetsuppgifter under utredningens gång, säger Morgan Orvenholt, kanslichef vid polisen region Väst till SVT.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.