Pojke vårdas efter brand i Falköping

En pojke i 15-årsåldern tas omhand av ambulanspersonal efter en brand i ett trevåningshus i Falköping. Enligt räddningstjänsten och polisen hoppade han ut genom fönstret i samband med branden.
– Ett rum är helt utbränt, sedan är det rökskador, Vi har även evakuerat boende närmast lägenheten, säger Jonas Myrén vid räddningstjänsten.

ANNONS
|

Larmet om en lägenhetsbrand i Falköping kom klockan 10.23.

– Det kom ett samtal om en rökfylld lägenhet. Räddningstjänsten har skickat fem enheter till platsen, och det finns även två enheter från ambulanssjukvården på plats, säger William Kokkonen, teamledare på SOS Alarm.

En pojke i 15-årsåldern har, enligt räddningstjänsten och polisen, hoppat ut genom ett fönster i samband med branden. Ambulanspersonal har tagit hand om pojken.

Han ska enligt polisen ha lastats i ambulans. Skadeläget är oklart.

Ett rum i lägenheten är helt utbränt, enligt räddningstjänsten.

– Vi har även evakuerat boende närmast lägenheten, säger Jonas Myrén vid räddningstjänsten.

ANNONS

Branden är släckt.

– Just nu håller vi på med ventilering av trapphus och lägenheter, säger Myrén.

Polisen har under förmiddagen funnits på plats för att bland annat samla in vittnesuppgifter.

– Vi har spärrat av lägenheten och skrivit en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS