Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

FBI upptäckte 17-åringen och kunde spåra honom till Borås. Personerna i bilden har ingen koppling till artikeln. Arkivbild. Bild: Jacquelyn Martin
FBI upptäckte 17-åringen och kunde spåra honom till Borås. Personerna i bilden har ingen koppling till artikeln. Arkivbild. Bild: Jacquelyn Martin

Pojke skrev om att hugga ihjäl kristna – hämtades in till polisen efter FBI-tips

En 17-årig boråsare skrev på internet att han tänkte ”hugga ihjäl kristna studenter”.
Efter tips från FBI plockade Boråspolisen in tonåringens familj och det framkom att tonåringen aldrig haft för avsikt att genomföra ett dåd.
– Det är ett typexempel på att det får konsekvenser när man uttrycker sig på fel sätt, säger Mattias Ramsö, lokalpolisområdeschef i Borås till BT.

Händelsen utspelade sig förra veckan enligt Borås Tidning.

Amerikanska FBI hade upptäckt en konversation på internet där en person skrivit att han skulle ”hugga ihjäl kristna studenter”.

Efter att FBI tipsat Noa, nationella operativa avdelningen, gick informationen sedan vidare till Boråspolisen.

Avsändaren kunde spåras till en adress i Boråsområdet och samtliga i familjen plockades in på förhör. Där framkom 17-åringen som avsändare, enligt polisen efter att ha hamnat i en argumentation med en annan person.

”Fick sig en tankeställare”

Men enligt polisen hade 17-åringen aldrig för avsikt att genomföra en attack.

– Jag tror att de inblandade personerna, speciellt den här killen som uttryckt sig så här, fick sig en tankeställare. Som jag uppfattade det var han ångerfull och förstod att det inte var bra, säger Mattias Ramsö, lokalpolisområdeschef i Borås till BT, och fortsätter:

– Det är ett typexempel på att det får konsekvenser när man uttrycker sig på fel sätt. Jag tycker att det känns bra att vi har ett system som visar att vi fångar upp det här och att vi tar det på allvar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.