Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen utreder nu olyckan på Skara Sommarland. Bild: Adam Ihse/TT
Polisen utreder nu olyckan på Skara Sommarland. Bild: Adam Ihse/TT

Pojke ramlade ur åkattraktion på Skara Sommarland

En pojke i tioårsåldern ramlade under torsdagskvällen ur en åkattraktion på Skara Sommarland och fick föras till sjukhus. Hans skador ska enligt polisen vara allvarliga men inte livshotande och händelsen utreds nu som vållande till kroppsskada.
– Det är tråkigt det som har inträffat, inget snack om saken, säger Janne Nilsson, vd på Skara Sommarland.

Det var vid 18.45 under torsdagen som en olycka inträffade på Skara Sommarland, utanför Skara.

– Det är en pojke som har fallit ut ur en av våra attraktioner. Det är tråkigt det som har inträffat, inget snack om saken, säger Janne Nilsson, vd på Skara Sommarland.

Pojken, som är i tioårsåldern, fördes till sjukhuset i Skövde. Hans skador uppges vara allvarliga och han har öppna frakturer. Skadorna är däremot inte livshotande, enligt polisen. Enligt Skaraborgs Läns Tidning opererades pojken för sina frakturer.

Polisens presstalesperson Anna Göransson berättar att man skickade polis till platsen under torsdagskvällen. Platsen är avspärrad för en kriminalteknisk undersökning och polisen utreder nu händelsen som vållande till kroppsskada.

Åkattraktionen håller stängt

Även nöjesparken utreder olyckan. Under tiden kommer den aktuella åkattraktionen, Rodeo, hålla stängt för besökare, berättar Janne Nilsson.

Rodeo består av tre armar som snurrar runt strax över marknivå. Varje arm har en roterande platta, som i sin tur har fyra tjurar som besökarna kan sitta i och som också snurrar.

Exakt vad det är som har hänt är ännu oklart.

– Det viktigaste är att pojken är omhändertagen och är med sin familj, säger Janne Nilsson.

Sommaren 2019 skedde en olycka i samma åkattraktion. Även då föll en pojke ur karusellen efter att bygeln hade åkt upp i samband med att åkattraktionen roterade.

– När det händer så här tråkiga olyckor så är det ofta flera saker som samverkar. Nu försöker vi förstå vad det är som har hänt och som gjort att inte säkerhetsbygeln varit riktigt låst, sa Janne Nilsson då till SKLT.

LÄS MER: Åkattraktion avstängd efter olycka

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.