Pojke i drunkningstillbud

En pojke har plockats upp ur vattnet vid en badplats vid Surtesjön utanför Göteborg.
– Han ska enligt uppgift vara vaken och talbar, säger Mats Gränsmark vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

ANNONS
|

Larmet om drunkningstillbudet kom in till SOS klockan 16.53 på torsdagen.

– Det är en pojke som är i de yngre tonåren som har varit ute på sjön och pappan har försökt att simma ut till honom. Vi har plockat upp båda ur vattnet nu, säger Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Enligt räddningstjänsten plockades personerna upp vid 17.15-tiden. Pojken hade därmed enligt räddningstjänsten varit i vattnet i minst omkring 20 minuter.

Räddningstjänsten lyckades komma ut till de nödställda med hjälp av båtar och även en räddningshelikopter har deltagit i insatsen.

Skadeläget för pojken är i nuläget något oklart. Enligt räddningstjänsten uppgifter ska både han och pappan ha varit vakna och talbara efter insatsen.

ANNONS

Vid 18-tiden uppgav SOS Alarm att en ambulans fanns kvar vid sjön. Ingen person hade då körts iväg för vård på sjukhus eller vårdcentral.

Vid 18-tiden meddelade räddningstjänsten att insatsen för deras del var avslutad och att deras personal hade lämnats platsen.

Polisen meddelade då samtidigt att hälsoläget för pojken som var nödställd ute på sjön enligt initiala uppgifter ska vara ok.

ANNONS