Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Platser kvar att söka<br>på Campus Varberg

Fyra nya utbildningar startar på Campus Varberg i höst. Trots att officiella ansökningstiden gått ut gapar vissa platser tomma och går fortfarande att söka.
Tre högskoleutbildningar och en kvalificerad yrkesutbildning. Det är tillskottet i Campus Varbergs utbildningskatalog inför hösten 2008. Nykomlingarna bland de treåriga högskoleutbildningarna är ett socialpedagogiskt program, en ny lärarutbildning och ett program för energiekonomer. Den nya ky-utbildningen (kvalificerad yrkesutbildning) inom energiteknik ger kompetens mot vindkraft.
- Vi har mycket gott söktryck på energiteknikerutbildningen med 60 sökande på 25 platser. I dag hämtas energitekniker från Danmark och Tyskland så efterfrågan är stor i branschen, säger Ulric Björck, chef vid Campus Varberg.

Tomma platser
Desto färre sökande har skolan till energiekonomprogrammet som startas i samarbete med högskolan i Halmstad. Platser gapar fortfarande tomma trots att den angivna ansökningstiden gick ut i mitten på april.
- Den kom till ganska sent så vi har inte hunnit marknadsföra den tillräckligt. Men vi tror på den för den är unik i sitt slag, säger Ulric Björck.
Även den nya grundskollärarutbildningen med inriktning mot naturvetenskap har platser som behöver fyllas.
- Tillsammans med högskolan i Borås tar vi ett nytt grepp om utbildningen. Ämnen som biologi och kemi kopplas till människa och miljö.

Näringslivet
Många av utbildningarna vid Campus Varberg tas fram i samarbete med det lokala näringslivet.
- Vi startar inte en utbildning om det inte finns efterfrågan på arbetsmarknaden. Det är vår affärsidé, säger Ulric Björck.

Men den aktuella arbetssituationen styr inte alltid studenternas val. En ny byggteknik- och konstruktionsutbildning som planerats inför hösten fick läggas ned på grund av för få sökande. En anledning skulle kunna vara oro bland studenterna om yrkesgrenen i framtiden.
- Det kan ha att göra med konjunkturen i byggbranschen, men vi har inte märkt av något minskat intresse från arbetsgivarna, säger Ulric Björck.