Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pistolhot på E6 - polisen har avblåst jakten

En bilist ska ha hotat en annan bilist med ett pistolliknande föremål i Kungälv, efter ett trafikbråk. Polisen söker nu mannen som flydde platsen i hög hastighet.

Vid 15-tiden på torsdagseftermiddagen urartade ett trafikbråk vid en byggplats i Kungälv. 

– Det är mycket trafik och en person blev mycket upprörd, kör ikapp motparten och tvärnitar framför den andra bilisten och springer ut, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

En annan trafikant får syn på händelsen och tycker att det ser ut som att bilisten tar upp en pistol och riktar mot motparten.

– Men han kan ha varit upptstressad så vi vet inte riktigt, säger Christer Fuxborg.

Följer efter

Anmälaren följer efter den förmodade pistolmannen, som i hög hastighet lämnar platsen. När det börjar gå för fort viker till slut anmälaren av.

– Vi försöker lokaliera bilisten. Vi har bilens registreringsnummer och vet var han bor, säger Christer Fuxborg.

Mycket ännu oklart

När polisen fått en klarare bild av händelseförloppet berättar Christer Fuxborg att dramat ska ha utspelat sig i närheten av köpcenterbygget på väg mot Kungälv sjukhus.
– Där är trafikomläggningar titt som tätt vilket föranleder köbildningar och trafikstockningar, vilket verkar vara där de här två parterna mötts, säger han. 

Men Fuxborg vill betona att polisen ännu inte hört den misstänkte pistolmannens sida av saken.

– Vi har inte hört andra sidan av myntet. Det kan visa sig vara hur fel som helst och det kan mycket väl ha något annat svart föremål han kan ha haft i handen, säger Fuxborg.

Allvarlig incident

Oavsett om föremålet var en pistol eller inte ser polisen allvarligt på händelsen.
–Visst är det allvarligt. Den här personen har definitivt trampat över vad som kan kallas för redlighet. Att köra ikapp någon och köra in framför och gå ut ur sin bil och hota en annan förare är såklart inte okej. Men visst händer det att emellanåt att någon går över gränsen, det gör det.

Vid 20.30-tiden på torsdagskvällen hade polisen fortfarande inte lyckats hitta den misstänkte pistolhotaren. Nu hade polisen visserligen tagit reda på exakt var bilens ägare bor. Och det är i första hand den personen som polisen vill höra.

- Men vi har ingen polispatrull som är ute och gör det här just nu. Vi fick ju ett registreringsnummer och kommer att åka hem dit där bilen ska finnas så småningom. Polisen letade ju aktivt efter den här bilen och personen ett tag. Inte längre, den aktiva jakten är avblåst, säger Christer Fuxborg.

Christer Fuxborg är väl medveten om att bara för att bilen står skriven på en person, så behöver det inte vara den person som eventuellt kan ha hotat med ett pistolliknande föremål.

- Bilen har kanske varit utlånad. Vad vet vi? Men vi kommer i alla fall att gå vidare i ärendet, säger Christer Fuxborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.