Peter Enelund var den som hittade sin närmsta granne på fredagsmorgonen.
Peter Enelund var den som hittade sin närmsta granne på fredagsmorgonen. Bild: Privat

Peters hjältedåd: hittade försvunnen man i ödetorp

En äldre man försvann från sitt hem under torsdagseftermiddagen i Sätila. Mannen var bort hela natten – men hittades på fredagsmorgonen av Peter Enelund.
– Han mådde bra och skojade lite. Han är en go gubbe.

ANNONS
|

På torsdagskvällen anmäldes en 85-årig man försvunnen norr om Sätila i Marks kommun. Han försvann från sitt hem någon gång under torsdagseftermiddagen. Polisen berättade att han brukade vara ute och gå, men den här gången kom han inte hem.

Polisen var ute och sökte efter mannen hela natten med hundar och helikopter, utan resultat.

Men vid 08.15 på fredagsmorgonen fick historien ett lyckligt slut då Peter Enelund, som bor i närheten av 85-åringen, hittade honom.

LÄS MER:Äldre man försvunnen – hittades i ett ödetorp

Många var ute och letade

Han var en av många som gav sig ut och letade efter mannen under torsdagskvällen och natten. När man sökte efter folk på Facebook som kunde hjälpa till att leta efter honom, var det många som ställde upp.

ANNONS

– Det var många bilar från området som sökte efter honom, vilket var jätteroligt berättar en glad Peter Enelund.

Dock fick de bara leta på vägarna och inte i skogen för att inte störa polishundarnas sökning.

När mannen inte var funnen på fredagsmorgonen gav sig Peter Enelund ut och letade igen.

– Jag körde på vägarna imorse och letade efter honom. Och stannade vid ödehuset, polisen hade inte fått spår där, men jag stod utanför det trasiga huset och ropade hans namn, då svarade han.

Hur reagerade han när nu kom?

– Han blev väldigt glad när han fick se mig, men han hade sovit, så han mådde bra och skojade lite. Han är en go gubbe.

Bra insats

Att boende hjälper till så här när någon försvinner, tycker Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst är bra.

– När det är en försvunnen person såhär, är det bra om de i området tittar i källare, lekstugor, bilar, lador, uthus, bland annat. Det var en bra insats från honom, vi är glada för all hjälp vi kan få.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS