Strax före elva på lördagskvällen utbröt en tumultartad situation på Marstrand.
Strax före elva på lördagskvällen utbröt en tumultartad situation på Marstrand. Bild: Läsarbild/Erik Löfgren

Personer förda till sjukhus från nattklubb på Marstrand

På lördagskvällen spårade insläppet till en nattklubb på Marstrand ur. Hundratals personer ska ha väntat på att bli insläppta när en eller flera personer blev klämda mot ett kravallstaket, enligt vittnesuppgifter från platsen. Två personer fördes till sjukhus och skadeläget är okänt, enligt SOS Alarm.
– Det var helt sjukt, säger Erik Löfgren, 19.

ANNONS

Seglarveckan pågår för fullt på Marstrand. Nattklubben med en känd dj skulle öppna klockan 23, enligt arrangören. På platsen var Erik Löfgren tillsammans med kompisar. Han berättar att hundratals personer hade samlats för att köa till klubben.

– Kanske en halvtimme innan det skulle öppna så blev det helt kaos, det var någon tjej som svimmade av, det var flera som blev tryckta och inte kunde andas, säger han.

Polisen, räddningstjänsten och ambulans har varit på på platsen.

– Det är flera av mina kompisar inklusive jag själv som har blivit väldigt hoptryckta, säger Erik Löfgren.

Särskild insats på Marstrand

Millie Ekman är larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

ANNONS

– Vi fick samtal om att det skulle ha varit någon fastklämd, men när vi kom dit så var det ingen fastklämd utan personen hade kommit loss.

Räddningstjänsten lämnade platsen utan att behöva utföra någon insats.

Polisen har ökad närvaro i Marstrand med anledning av seglingstävlingen som äger rum.

– Det är mycket folk och jag har pratat med polisinsatschefen. Men jag har inte fått någon information om att det skulle ha varit stökigt i samband med insläpp. Men våra poliser på plats sköter sig själva och kommer göra en samlad inrapportering senare, säger vakthavande befäl Magnus Schildt.

Och på söndagsmorgonen konstaterades att man inte upprättat någon anmälan.

– Jag vet att polisen har varit där men inte ansett att det har funnits skäl att göra en anmälan på platsen då det var lugnt när de var där, men vi har en särskild insats på Marstrand, så poliserna på plats kommer redovisa en samlad inrapportering senare, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS