Personbil försökte köra över mc-polis – slutade i polisjakt

En förare till en personbil försökte under fredagskvällen köra på en polis på motorcykel vid Vänersborg, varpå en polisjakt inleddes. En stund senare kunde polisen gripa föraren som nu misstänks för försök till mord.

ANNONS
|

Det var vid klockan 21 under fredagskvällen som en förare till en personbil försökte köra över på polis på motorcykel vid Vänersborg. En polisjakt inleddes där polisen följde efter bilen på E45 norrut mot Frändefors innan den vände om i riktning mot Karlstad, där polisen tappade bort bilen.

– Innan vi kom till Vänersborg fick vi avbryta när vi tappade bort bilen rent visuellt, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst.

Enligt polisen skadades ingen i samband med påkörningsförsöket.

– Det är ju illa nog ändå, men det kunde ju ha gått längre, konstaterar Svedemyr.

Greps senare under kvällen

Jakten på personbilen övergick till en allmän spaning, och senare under kvällen kunde polisen gripa föraren i samband med en singelolycka.

ANNONS

– Aktuellt fordon var inblandad i en trafikolycka och en man i 30-årsåldern grips i närheten, säger Fredrik Flyberg, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Mannen misstänks nu för försök till mord.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS