Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Personal fick andningssvårigheter på Näl

17 anställda fick andningsproblem, oklart varför. Planerade operationer ställs in.

– Det är ett antal personal på operationsavdelningen på Näl som fått symptom med andningsbevsär med stickningar i halsen, säger Niklas Claesson, kommunikationschef på NU-sjukvården, till Bohusläningen.

– Det är 17 personal med varierad grad av symptom. Det är ingen som får vård för närvarande. Sex av de här uppsökte akturmottagning, men ingen är kvar där. Några av dem har fått gå hem, fortsätter han.

Sjukhuset har nu gått in i vad man kallar stabsläge på grund av händelsen, vilket Uddevallabloggen var först med att rapportera. Stabsläge innebär bland annat täta informationsmöten och kortare beslutsvägar. Det första fallet inträffade 9:41 på tisdagsmorgonen, efter klockan 11 hade inte något ytterligare fall rapporterats.

- Den personal som har haft de här besvären har befunnit sig i en av två operationskorridorer på Näl. Vi har tills vidare stängt den ena korridoren. Eftersom vi har reducerad kapacitet har vi ställt in planerade operationer. Akuta operationer utförs som vanligt. Inga patienter har varit påverkade på något sätt, säger Niklas Claesson.

I nuläget är det oklart vad som orsakat andingsnöden hos personalen. 

– Det är jätteallvarligt att vår personal blir sjuk på arbetet. Det är mycket allvarligt, säger Claesson till P4 Väst.

Texten uppdateras. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.