Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man ringer på tisdagskvällen till polisen och berättar att han blivit skjuten i en mindre ort utanför Falköping. Arkivbild: TT

Person skjuten i Västsverige

En man ringer på tisdagskvällen till polisen och berättar att han blivit skjuten i en mindre ort utanför Falköping. Kulan ska ha träffat i benet.

Vid 17.33 får polisen larm från en ort nära Falköping om att en man blivit skottskadad. Polis och ambulans larmas till platsen. 

- Allting tyder på att han är skottskadad och mannen är förd till sjukhus, men jag vet inte hur allvarliga hans skador är, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Skjuten i benet

Enligt polisen har den skadade mannen träffats i benet.  På platsen framkommer också uppgifter om att mannen känner till gärningsmannen, varpå polisen kan stanna en bil med två män i och kan gripa en av dem misstänkt för brottet.
- Offret pekar ut en av dem som gärningsmannen, och den andra är medtaget för förhör, säger Stefan Gustafsson.

Enligt Stefan Gustafsson så finns det inga andra misstänkta, utan händelsen är isolerad till de två personer i bilen. Motivet bakom skjutningen är enligt polisen okänt. 

- Vi har inget motiv som vi kan fastslå just nu, då det gått såpass kort tid. Det finns alltid hypoteser och tankar, men vi kan inte säga någonting om det än.

Mord- eller dråpförsök

Platsen för skottlossningen kommer också att spärras av för teknisk undersökningen. Polisen rubricerar brottet som försök till mord alternativt dråp.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.