Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Person saknad efter villabrand i Borås

En villa i samhället Bosnäs, väster om Borås, brann ner till grunden på onsdagskvällen. En person saknas och polisen misstänker att personen har omkommit i branden. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

Larmet om villabranden kom vid 19.20 på onsdagskvällen. Räddningstjänst, ambulans och polis ryckte ut till platsen, en villa i Bosnäs strax utanför Borås.

– Vi är framme vid en övertänd villa. Vi går inte in med rökdykare, då det är för stora risker med att gå in i en helt övertänd fastighet, utan släcker från avstånd och skyddar andra byggnader, säger Jan Kuusisto, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand

Polisen har spärrat av området och inlett en förundersökning om mordbrand.

– Vi har gjort de initiala utredningsåtgärder som vi kan göra, men vi har ännu inte tillgång till själva brandplatsen. Enligt räddningstjänsten kommer släckningsarbetet pågå minst en timme till, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen region Väst vid klockan 20.40.

Polisen genomförde under kvällen vittnesförhör och fotografering.

– Vi spärrar av och bevakar under natten och ser om man kan gå in med tekniker i morgon. Det kan dröja en bra stund innan det går att komma in, säger Gustafsson.

En saknad i branden

På torsdagsmorgonen skriver polisen på sin hemsida att en person saknas i branden och att de misstänker att personen har omkommit i branden. Anledningen till misstanken enligt Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst, är att två personer är skrivna på adressen.

– Och att det fanns uppgifter när polisen kom till platsen att en person var kvar inne.

Han bekräftar uppgifterna om att en person själv tog sig ut ur bostaden med lättare brandskador.

Vad händer nu?

– Vi avvaktar till det svalnar och kan gå in i brandresterna och leta efter kvarlevor. Det arbetet räknar vi med att komma igång med under eftermiddagen, säger Thomas Fuxborg.

Vad som orsakade branden är oklart.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.