Person påkörd av misstänkt smitare

En fotgängare har blivit påkörd av en bilist i Lerums kommun. Enligt polisen ska bilisten ha smitit från olycksplatsen. Under eftermiddagen har bilföraren själv tagit kontakt med polisen.

ANNONS
|

Polisen larmades om olyckan vid 14.33 på tisdagseftermiddagen. Personen ska ha blivit påkörd längs en väg i Stenkullen i Lerums kommun.

På sin hemsidan uppger polisen att fotgängaren var vaken och talbar efter händelsen, men blödde från huvudet efter händelsen.

– Det rör sig om en man i 35-årsåldern som har körts i ambulans till sjukhus, jag har inga mer uppgifter om skadeläget, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

I utredningsarbetet efter olyckan kom polisen i kontakt med ett vittne till olyckan och fick då fram uppgifter om bilen som avvek från platsen.

Ungefär samtidigt tog föraren som uppges ha kört bilen själv kontakt med polisen.

ANNONS

Enligt Anna Göransson hämtades föraren efter det in till förhör, misstänkt för brottet obehörigt avvikande från trafikolycksplats, samt vållande till kroppsskada.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS