Klockan var strax efter 20 när larmet ringdes in om att en båt låg med botten upp i havet i närheten av området Timmervik.
Klockan var strax efter 20 när larmet ringdes in om att en båt låg med botten upp i havet i närheten av området Timmervik. Bild: Linus Olsson

Person hittad död efter båtolycka utanför Jörlanda

En äldre man har hittats avliden i vattnet utanför Jörlanda, Stenungsunds kommun. Detta efter att polis och sjöräddning ryckt ut till en båt som låg upp och ner.

ANNONS
LocationStenungsund||

Klockan var strax efter 20 när larmet ringdes in. Då påträffades också en båt som låg med botten upp i Hakefjorden närheten av området Timmervik.

Händelsen rubricerades som en befarad drunkning.

– Vi fick information via SOS Alarm. Enligt uppgift var det anhöriga som ringt in och saknat den här personen. Mannen konstaterades avliden en dryg halvtimme efter att vi fått larmet, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i Region Väst.

Räddningstjänsten hade fyra enheter på plats, och ytterligare ett par i beredskap. Även ambulans och polis ingick i insatsen.

Enligt uppgift påträffades mannen, som var i 70-årsåldern, i vattnet i anslutning till sin båt. Han var av allt att döma ensam ombord.

ANNONS

– Det kommer att genomföras en rättsmedicinsk undersökning för att fastställa den definitiva dödsorsaken, konstaterar Anna Göransson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS