Person gick genom isen i Kungälv

En person har gått igenom isen utanför Kovikshamn i Kungälvs kommun. I närheten fanns en svävare som snabbt larmades till olycksplatsen. När den kom fram hade personen lyckats ta sig upp på land.

ANNONS
|

Det var vid halv tre-tiden som SOS fick larm om drunkning i Kungälvs kommun. Till en början uppgav räddningstjänsten att två personer skulle ha gått igenom isen och därefter lyckats larma om olyckan, men det visade sig senare att bara en av dem hamnat i vattnet.

Faran över när svävaren kom fram

En svävare som redan befann sig i närheten av platsen skickades ut för att assistera i ett eventuellt räddningsarbete. Väl framme så var dock faran över.

– Personen som gått igenom isen var uppe igen, och det stod okej till under omständigheterna. Man hjälpte dem med det som behövdes och de fick på sig torra kläder, säger Daniel Ståleby, biträdande räddningsledare på Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS