Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Tre timmar i veckan har partilleborna kunnat besöka sin polisstation. (Arkivbild) Bild: Karina Hansson

Partille polisstation försvinner till sommaren

Varje onsdagseftermiddag har partilleborna kunnat kliva in på sin polisstation och göra en anmälan. Den 1 juni försvinner möjligheten. I stället förstärks patrulleringen.

Stationen, eller kontoret som Ulf Melander, lokalpolisområdeschef i nordöstra Göteborg, kallar det, har bemannats av två personer. Tre timmar varje onsdag.

– Deras uppgift har varit att ta upp anmälningar. Vi har mätt till och från under årens lopp och utslaget på ett år så har det inte blivit många besök, säger Ulf Melander.

Aldrig varit lättare att anmäla än nu

Dessutom, påpekar han, har det aldrig varit lättare än nu att göra en polisanmälan.

– Via nätet, telefon eller vid besök på polisstationerna i Hjällbo, Lerum eller City.

Tidigare har alltså polisområdet använt två personer som tagit upp anmälningar. I stället lyfts nu tre poliser ut ur organisation och kommer att tjänstgöra enbart i Partille och Göteborg.

Har gett bra effekt

– De jobbar synligt i yttre tjänst, vi började pröva detta redan i höstas och det har gett mycket bra effekt. De har fått kontakter som gjort att vi fått en bättre lägesbild av ordningsproblematiken i Partille.

Hur ser det ut till exempel när det gäller narkotikahandel vid Allum?

– I centrumkärnan har vi en del narkotikahandel men inga stora problem. Allum har ju resecentrum, många passerar där och ser ibland narkotika säljas, eller tror sig se det. Men det sticker inte ut på något sätt.

Partille är en välmående kommun, betonar Ulf Melander.

– Men visst finns behov av polis. Har man till exempel ett torg med systembolag uppstår alltid ordningsstörningar, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.