Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Partiet Kungsbackaborna firar ett år

KUNGSBACKA: Med fyra mandat i fullmäktige i bagaget och ett rejält partistöd i bakfickan firar det lokala partiet Kungsbackaborna ettårsjubileum.
Kungsbackaborna ser sig som det enda oppositionspartiet i kommunen. Som partiets frontfigur och grundare, förre moderata kommunalrådet Roger Larsson, uttrycker det: "Det är alla mot oss!"
- Efter valet i höstas gjorde de andra partierna upp i en stor valallians, i princip för att hålla oss borta från nämndarbetet, fortsätter Roger Larsson sin analys av utvecklingen av den lokala Kungsbacka-politiken.
Platsen är Kungsbackabornas nya partilokal som införskaffats till ettårsdagen.
Partiet har också sjösatt en ny hemsida och fixat en ny logga.
- Vi är rustade för tre års arbete i fullmäktige och är säkra på att göra ifrån oss ännu bättre vid nästa val, 2010, säger Roger Larsson.
Den viktigaste frågan som partiet tagit upp som rookie i fullmäktige är ett förslag om sänkning av kommunalskatten med 20 öre.
- Vi fick inget gehör för det vid oktobersammanträdet då skattesatsen för 2007 skulle fastställas. Men efteråt har flera partier börjat diskutera frågan, uppger Roger Larsson.
Både Roger Larsson, ordförande, och Maria Corneliusson, gruppledare för partiet i kommunfullmäktige, var tidigare medlemmar i moderaterna. De vill fortsätta att vara medlemmar i sitt gamla parti, som å sin sida inte vill veta av dem.
- Vi har inte blivit uteslutna ännu - vad vi vet i alla fall, säger Maria Corneliusson.
Men deras medlemsavgifter för i år har kommit i retur. Dessa har betalats tillbaka till partiet Kungsbackaborna!
- Mycket märkligt. Det är ju våra privata pengar som borde återföras på våra privata konton och inte till ett parti, säger Roger Larsson.