Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Pappans tack till alla som sökte efter Dante

Polisen, försvarsmakten och över 3000 frivilliga sökte efter 12-årige Dante från Falkenberg i november förra året. Nu tilldelas sökinsatsen 112-priset.
"Vi kan inte tänka oss några som förtjänar priset bättre än ni! Önskar jag kunde krama er alla" skriver pappa Sven i ett brev.

Den 6 november förra året försvann Dante från Falkenberg. En 12-årig pojke med down syndrom som efter en promenad med familjens hund aldrig kom tillbaka hem. Samma eftermiddag tog enorm sökinsats vid och därefter följde tre dygn i ovisshet om var pojken befann sig.

Polis, försvarsmakten och över 3000 frivilliga från Missing People letade efter pojken som senare skulle hittas avliden i ån Ätran.

LÄS MER: Största insatsen i Missing Peoples historia

LÄS MER: "Vad som än har hänt så måste han hittas"

Pappan vill tacka alla

I dag, på 112-dagen, tilldelas sökarna SOS Alarms 112-pris.

– Årets 112-pris tilldelas de aktörer som ledde sökinsatsen efter Dante i Falkenberg. Det var en insats där samtliga medverkande gick längre i sitt arbete än vad som krävdes av dem formellt och åsidosatte sina egna behov för att hjälpa till. Sökinsatsen kännetecknades av samverkan, medmänsklighet och engagemang, säger Maria Khorsand, VD vid SOS Alarm.

Dantes försvinnande engagerade människor i hela landet och många tog ledigt från jobb och skola för att vara med och söka efter Dante. Flera företag och organisationer stängde sina verksamheter och beordrade folk att gå ut och söka.

Dantes pappa vill nu passa på och tacka alla som på olika sätt deltog i sökandet. Han skriver bland annat i sitt tackbrev till SOS Alarm att han önskar att han hade kunnat krama alla.

Tackbrevet från Dantes pappa

Till alla er som får pris i dag – vi vill tacka er och alla andra som engagerade sig i sökandet efter vår Dante av hela våra hjärtan. Vi kan inte med ord beskriva hur fantastiskt tacksamma vi är över allt det stöd vi har fått, både under sökandet och efteråt.

Att se den folkmängd som utan att tveka ställde upp dag och natt för att hjälpa en pojke de aldrig har träffat gav en mäktig känsla av vad vi alla kan göra tillsammans.

Dante var en ljusglimt i våra liv med ett överflöd av kärlek å skratt, och kommer alltid att finnas hos oss i både tanke och hjärta.

Att tänka att han också har berört hela Sverige är en fin tanke som vi för alltid kommer att bära med oss.

Dante får inte ha dött förgäves, så hans minne måste påminna oss om att vi tillsammans kan rädda liv vid kommande sökningar.

Hjälp oss att ALDRIG glömma Dante!

Vi har inte tidigare hittat ett bra sätt att tacka för allt engagemang, nu fick vi den möjligheten.

Vi kan inte tänka oss några som förtjänar priset bättre än ni!

Önskar jag kunde krama er alla, eller som Dante hade sagt “GE ER EN HÅRDIS”.

Stort tack!

/Dantes pappa Sven med familj

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.