Panikslagen skata misstogs för inbrottstjuv

Grannarna hörde och såg att någon rörde sig inne i huset. När polisen kom till platsen hittade de inga inbrottstjuvar – däremot en inlåst skata.

ANNONS
|

Under onsdagskvällen larmades polisen till en fastighet i Köinge, nordöst om Falkenberg. Ägaren var bortrest men grannarna hörde ljud och såg att det rörde sig i huset.

När polisen kommer dit hittar de ingen bil och ingenting som tyder på att någon brutit sig in. Dörrarna är låsta och det finns inga skador på huset. Precis som grannarna hör de ljud inifrån.

Till slut ser polisen och grannen en skata om tagit sig in i det låsta huset. Den flyger runt panikslagen.

Polisen uppger att det inte finns några brottsmisstankar i nuläget. Enligt polisens presstalesperson Stefan Gustafsson händer det ibland att djur misstas för inbrottstjuvar.

ANNONS

– Särskilt skator är ganska kvicka på att hoppa in om något står öppet. Men i det här fallet var allting låst och stängt. Det verkar vara ett tämligen tomt hus så den kanske hade bosatt sig där.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS