Midsommarhelgen avslutades med ovanligt många husbränder som antänts av blixten.
Midsommarhelgen avslutades med ovanligt många husbränder som antänts av blixten. Bild: Stian Lysberg Solum

Ovanligt många husbränder efter blixtnedslag

I vart fall fem husbränder och ett antal bränder i terrängen till följd av blixtnedslag. Så kan den sista dagen den här midsommarhelgen summeras.
– Sedan är vi nog tillbaka till före pandemin när det gäller festande och fylla, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen.

ANNONS
|

Midsommarhelgens stök är tillbaka på gamla nivåer, det vill säga som före pandemin, konstaterar, Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen.

– Det har varit mycket festande och mycket fylla. Det har känts som mycket, men är nog i nivå med hur det var före pandemin och polisen har haft en del att stå i, konstaterar han.

Den här sista dagen på helgen har det dessutom varit en hel del åska med blixtnedslag som startat ett antal husbränder och andra bränder i skog och mark. Sebastian Börjesson kan räkna till i vart fall fem bränder i regionen, däribland villabranden i Alingsås.

ANNONS

Vid 21.45 kom ytterligare ett larm in om en brand i Ale som startats av blixten. Den ser dock inte ut att ha tagit fart. Ingen har kommit till skada och räddningstjänsten är på plats.

– Där ska branden ha släckts med en pulversläckare och vi får se om det krävs ytterligare insatser, säger Sebastian Börjesson.

I Tidaholm har det brunnit i skogen och i Dals Ed brann det i terrängen, båda troligen startade av blixten.

Undantaget är husbranden i ett parhus i Trollhättan där en förundersökning med rubriceringen grov mordbrand inletts.

Om väder och festande har ställt till det så har det däremot flutit på bra i trafiken utan några större incidenter denna sista midsommardag, konstaterar Sebastian Börjesson.

LÄS MER:Kraftig brand i parhus i Trollhättan

LÄS MER:Heroisk insats av grannarna räddade huset: ”Känns bra såklart”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS