Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Oväntat stökig nyårsnatt – raketer och bråk

Trots restriktioner och dåligt väder har polisen haft en hektisk nyårsnatt.
– Det har varit väldigt mycket folk ute. Mycket mer än vad vi hade förväntat oss, säger Morten Gunneng vid polisregion Väst till TT.

Nyårsnatten blev en stökig historia för polisen i Västsverige. Trots restriktioner och regn har många samlats och polisen i Väst har larmats till flera knivskärningar och personrån – samt stök med fyrverkerier.

Under nyårsdagsmorgonen ser polisens summering ut som följande:

• 250 ärenden som handlar om smällare och raketer har kommit in till polisen.

• Nio personrån har ägt rum runt om i regionen.

• Knappt 40 omhändertaganden relaterat till fylla har ägt rum

• 103 övriga ärenden som kommit in till polisens ledningscentral.

– Förväntningarna var att vi skulle få en kväll som den vi fick efter juldagen. Då var man stolt över att det hade varit så lugnt. Den här gången känns det som att man kört på som vanligt, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Knivattacker

Den allvarligaste incidenten inträffade i Mölndal vid klockan 22.30, då en man i 20-årsåldern blev knivhuggen oprovocerat.

Mannens skador ska inte vara livshotande och polisen utreder knivhuggningen som synnerligen grov misshandel. Ingen har ännu gripits för brottet.

– Han var chockad efter överfallet, så det har varit svårt att få en bild av vad som har hänt. Vi har genomfört dörrknackningar och kommer att förhöra den skadade ytterligare, säger Christer Fuxborg.

Under natten blev ytterligare en person knivskuren. En tonåring blir knivskuren i benet i Olskroken efter att en objuden gäst tagit sig in på en nyårsfest i området.

Personen försvann från platsen och den skadade behövde inte uppsöka sjukhus efter händelsen.

Flera rån

Vid Lilla Bommen blev en person knivrånad en halvtimme innan tolvslaget. Även vid Prinsgatan blir en man rånad på mobiltelefon och kontanter.

Vid Aschebergsgatan blir en man omringad av flera personer och rånas i samband med detta på sin mobiltelefon.

Ingen har gripits för något av de tre rånen.

Raketer mot polis

Polisen har dessutom blivit beskjutna med raketer, något som rubriceras som blåljussabotage. Redan vid 21-tiden kom en anmälning in från Frölunda. Totalt har alltså 250 olika ärenden ringts in. I vissa delar av Västsverige har polisen utsatts för våld.

– I Vårgårda hade en hel del folk samlats på torget. Man roade sig med att kasta saker på en radiobil och en polis blev sparkad i ryggen, säger Christer Fuxborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.