Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jari Välitalo
Bild: Jari Välitalo

Oväder närmar sig Västsverige

Det väntas regn, snö och vindar de kommande timmarna. SMHI har därför gått ut med en klass 1-varning i stora delar av landet.
— Man får vara beredd på att det kommer att blåsa en del, säger Christoffer Hallgren, meteorolog vid vädertjänsten Foreca.

Ett lågtryck från norra Atlanten närmar sig Skandinavien med stormsteg. Under lördagskvällen väntas regn längs kusten och blötsnö inåt landet i Västsverige.

I samband med vädret har SMHI gått ut med en varning för snöfall i Dalsland, Sjuhärad, Halland, Västra Götaland, Värmland, Jönköping och Örebro län.

— Det här kommer att beröra oss i kväll och i natt, sedan rör det sig bortåt. Under söndagen tilltar det sydliga vindar och det fortsätter att vara blåsigt med mycket hårda vindbyar. Man får vara beredd på att det kommer att blåsa en del, säger Christoffer Hallgren, meteorolog vid vädertjänsten Foreca.

Varnar för halka

Upp mot tio millimeters snö kan även lägga sig i Västsverige och med anledning av nederbörden som väntas, varnar nu meteorologen för halka på vägarna.

— Det kan bli en hel del halka, säger Christoffer Hallgren.

Redan under lördagsförmiddagen varnade räddningstjänsten för svår halka i Västsverige.

Den första olyckan inträffade vid åtta-tiden på E20 strax efter Floda-motet. En bil körde då in i ett vägräcke och började snurra i samband med krocken.

Föraren kördes efter olyckan med ambulans till sjukhus.

Halkan ledde även till en olycka i närheten av Ryamotet i riktning mot Jönköping, då en bil snurrade runt och hamnade på taket.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.