Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Stationsberedda. Kungabcka station kan snart komma att bemannas med väktare efter att kommunledningen bifallit en motion från Liberalerna. Bild: Kent Eng

Ordningsvakter på ingång mot stationen

Nu införs med stor sannolikhet ett system med ordningsvakter vid Kungsbacka station under helgnätterna.

Kommunledningen i Kungsbacka ställer sig bakom Liberalernas förslag om ordningsvakter vid stationen, ett område som sedan länge upplevs som otryggt för resenärerna samtidigt som polisens resurser inte alltid räcker till. 
Förslaget kommer ursprungligen från två ledande Kungsbackaliberaler, kommunalrådet Ulrika Landergren och regionpolitikern Tommy Rydfeldt som båda tycker att kommunen ska gå in och betala vakthållningen för att höja säkerheten under stökiga helgnätter. 
Tommy Rydfeldt pekar på bevakningen med väktare i Stockholms tunnelbana som positivt exempel. 

Kungsbacka kommun ska nu diskutera det uppkomna ärendet med Hallandstrafiken och Västtrafik och kommundirektören får i uppdrag att inleda diskussioner med trafikföretagen för att få fram ett system kring vakthållningen.
– Det ligger ju i kollektivtrafikens intresse att man kan åka kollektivt och befinna sig på resecentrum utan att känna otrygghet. Därför tycker vi detta är en fråga som måste diskuteras, skriver Ulrika Landergren i ett pressmeddelande.

Liberalerna hänvisar också till att Landskrona har prövat systemet med väktare i den centrala staden med gott resultat. Tommy Rydfeldt, som även sitter i Hallandstrafikens styrelse, konstaterar att han utgår från att polisen anser att en väktarlösning blir en acceptabel lösning i osäkerhetsfrågan.