Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Martin Norman på Sjöräddningssällskapet Smögen bjuder in de som känner sig ensamma till julaftonsfirande på Omholmen. Bild: SS Smögen

Ordnar julafton för ensamma – till sjöss

Den som känner sig ensam på julafton kommer kunna fira kvällen med Sjöräddningssällskapet Smögen. Här kommer man få både mat, dryck och samtal.

Många människor sitter ensamma under julen, av olika anledningar. Helt i onödan tycker Martin Norman på Sjöräddningssällskapet Smögen, som kommer bjuda in till julaftonsfirande på Omholmen.

– Det är inte bara för de som känner sig ensamma, även familjer som vill komma ner och säga hej är välkomna, säger Martin Norman, däcksman på RS Smögen.

Han berättar att tillsammans med en kollega förra året, via sociala medier, gjorde samma inbjudan några dagar innan julafton.

– Men i år är jag ute i lite bättre tid. Så tillsammans med ICA Ankare som kommer sponsra maten, så hoppas jag att jag slipper sitta själv på julafton, säger han.

Köttbullar och prinskorv

Det är ännu oklart hur många som kommer anmäla sig till julbordet men det finns plats för mellan 15-25 personer. Enligt Norman hoppas man kunna bjuda på både köttbullar och prinskorvar för att få till den rätta julstämningen.

– Vi får se om någon kommer helt enkelt men det var uppskattat och väldigt trevligt förra gången, säger han.

Martin Norman har arbetat som frivillig sjöräddare i Smögen i drygt fem år. Han är även sjukvårdsansvarig för alla delegationer på stationen.

Så alla kommer vara i goda händer då?

– Det kommer de vara, skrattar han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.