Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oppositionen vill höja skatten

Mölndal: De tre oppositionspartierna s, v och mp lägger ett gemensamt budgetförslag med en skattehöjning på 30 öre.
- Vårt förslag innebär en starkare miljöprofil med satsningar på kollektivtrafiken, barn, ungdomar och äldre. Vi har ett större ekonomiskt utrymme för detta eftersom vi återställer skattesatsen till 21:14, hävdar oppositionsrådet Patrik Karlsson.
För gratis kollektivtrafik
S-, v- och mp-budgeten innehåller ett förslag att ge alla i årskurs 4-9 busskort.
- Eller gratis kollektivtrafik om man så vill. Det skapar bättre miljö på sikt att lära unga människor att använda kollektivtrafiken. Vi kommer också att stödja förslaget om gratis kollektivtrafik för personer över 65 år, lovar Patrik Karlsson.
Förra budgetens satsning på bättre skolmat var bra men långt ifrån tillräcklig. Stora prisökningar på livsmedel åt upp tillskotten. Nu vill oppositionspartierna satsa 3,3 miljoner kronor på bättre måltidskvalitet inom skolsektorn.
Bibehållen lärartäthet och digital studio på Fässbergsgymnasiet för 20 miljoner kronor bedöms vara faktorer som kan bryta trenden med vikande elevunderlag.
Vill slå vakt om hemtjänsten
Trepartikoalitionen vill slå vakt om hemtjänsten och förstärker den med 9 miljoner kronor.
Osakliga löneskillnader mellan män och kvinnor skall inte få råda, understryker Patrik Karlsson.
- Att begreppet kvinnolöner fortfarande används är oacceptabelt. Vårt budgetförslag innehåller 4 miljoner kronor att användas för att utjämna osakliga löneskillnader.