Omfattande skadegörelse på bilar i parkeringshus

En man har under lördagen gripits misstänkt för att ha skadat ett 20-tal bilar i i ett parkeringshus i centrala Trollhättan.

ANNONS
|

Under lördagseftermiddagen har polisen arbetat med ett ärende gällande skadegörelse i Trollhättan. Enligt polisen har ett 20-tal bilar som stod parkerade på parkeringshuset Merkurius skadats.

– Man har brutit sönder och slagit sönder saker på bilar. Det är ganska omfattande skadegörelse i och med att det är så många bilar, säger Tobias Land, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Trollhättan.

Helen Carlson Svahn och Håkan Andersson Svahn bor i kvarteret intill, och de har sin bil stående i parkeringshuset. De upptäckte skadegörelsen när de skulle iväg och handla. Listerna på ena bakdörren har slitits av, och tanklocket har brutits upp.

ANNONS

Enligt dem kan det ha skett under natten och framåt, eftersom de inte har använt bilen under lördagen.

– De har nog försökt ta sig in, men jag tror inte att de har kommit åt något bränsle. Det känns så otroligt onödigt, de har bara förstört, säger Helen Carlson Svahn.

Ska ha slangat bränsle

När tidningen besöker parkeringshuset står det många bilar där just tanklocket har brutits upp.

– Vi pratade med en annan bilägare och hon hade blivit av med diesel. De ska slangat även på den låsta avdelningen, säger Helen.

Ytterligare en man kommer förbi och han säger att han har haft inbrott och blivit av med ett flertal saker ur bilen.

En man har gripits misstänkt för skadegörelsen. Han ska höras senare under lördagskvällen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS