Olycksbåten bärgad - inga kroppar hittade

ANNONS
|

Sökandet efter de tre män som befaras ha drunknat i onsdagskväll efter att deras båt kapsejsat utanför hamnen fortsatte under torsdagen. Enligt Thomas Fuxborg, presstalesman på polisen, hade polispatruller gått och åkt längs med Nissan och vid hamninloppet sedan solen gick upp på torsdagsmorgonen.

Sent på torsdagskvällen bärgades båten.

–Man har bärgat en båt och det är troligen den båt vi eftersöker. Den är beslagtagen för teknisk undersökning, säger Stefan Gustafsson, presstalesman i polisens västra region till TT på torsdagskvällen. Men vi har inte hittat några kroppar.

Klockan 16 på torsdagseftermiddagen hade räddningstjänsten avslutat dykningarna för dagen. Då kunde polisen bekräftat att man har hittat en båt på botten i det område som olyckan inträffade, där det är tio meter djupt.

ANNONS

De tre personer som saknas är samtliga män, 21, 22 och 26 år gamla.

– Redan i går kväll vid klockan 22 när vi avbröt sökandet bedömde vi att det inte längre fanns något liv att rädda, säger Arvid Samuelsson på räddningstjänsten i Halmstad vid en presskonferens som hölls på torsdagen klockan 11.30.

Där bekräftade de också att tre fynd har gjorts i vattnet sedan onsdagskvällen; en jacka, en kylväska och en åra som tillhör den försvunna båten.

På torsdagseftermiddagen uppgav polisen att jackan har identifierats av anhöriga och att den tillhör en av de saknade männen.

Med på presskonferensen var också Tommy Nyman, informatör på polisen.

– Vi har sökt längs med stränderna bort mot Brottet, både med hund och med vanligt fotfolk, säger han.

En polishelikopter från Göteborg finns på plats för att söka efter föremål på vattnet i området. Man flög även norrut och följer strömriktningen för att se om det kan ge något resultat.

Räddningstjänsten bistod också med personal och hade tagit in en av Försvarsmaktens båtar, som är utrustad med ekolod. Med det hoppades man kunna hitta båten.

– Vi är också beredda att nyttja dykarna om det finns något att dyka efter, säger Arvid Samuelsson.

ANNONS

Tommy Nyman berättade att de utreder varför de tre männen befann sig i vattnet på onsdagskvällen. De samlade också in uppgifter om vattentemperatur och hur strömmarna har rört sig sedan klockan 19 på onsdagen när männen försvann.

Vädermässigt var läget något bättre på torsdagen än vad det var på onsdagskvällen.

– Ja, det ser lite bättre ut, men som jag har förstått det är det väldigt strömt vid utloppet och det kan gå ganska fort att flyta iväg långt ut, säger Thomas Fuxborg.

Larmet om olyckan inkom strax före klockan 19 på onsdagskvällen efter att vittnen sett hur de tre männens båt kapsejsat. De hade en kort stund tidigare sjösatt båten i småbåtshamnen och rört sig ut mot hamninloppet.

Enligt uppgift blåste det omkring 15 sekundmeter och temperaturen i vattnet var omkring 12–13 grader.

ANNONS